Folie sedan 2004   100% onlinebutik   Beställ 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan
-Ditt gör-det-själv-alternativ online till det traditionella skyltföretaget!
0
Frågor om folie och klistermärken

Folie till våt montage


Tillbaka..
FAQ

Är folien självhäftande när det nu är våtmontage?

Ja det är den. Montagevätskan gör bara att man inte får luftbubblor under folien vid monteringen. När montagevätskan skrapats bort sitter folien på ytan med hjälp av klistret.
FAQ

Har ni en video som visar hur man monterar med hjälp av monteringsvätska?

Ja, det har vi. Det gäller kort och gott att man har rengjort ytan noggrant, spraya på rikligt med monteringsvätska på ytan och på foliens klistersida, montera och skär till.
FAQ

Varför fäster inte folien, när det står att den är självhäftande?

När folien är monterad korrekt, och montagevätskan är bortskrapad så sitter folien fast.

Det finns en del typer av folie och solfilm, där skyddspappret inte är speciellt tydligt eller är genomskinligt. Men nästan ALLA våra folier er med lim på baksidan, så skyddspappret SKALL tas bort under monteringen för att folien skall sitta fast.
FAQ

Om det nu har kommit en luftbubbla under folien, vad gör jag då?

Man säger normalt att luftbubblor under 4mm diameter, försvinner av sig själv inom 14 dagar.
Är bubblan större än 4mm, kan du försiktigt sticka hål ute i kanten på bubblan med en knappnål, så du får ett litet hål i bubblan. Så pressar du luften ut genom hålet med hjälp av fingrarna, samtidigt som folien trycks på plats.
FAQ

Vad gör jag om folien klappar ihop limsida mot limsida?

Om du har följt montageanvisningen och sprayat på en rikligt med monteringsvätska på limsidan, så kan du enkelt skilja de 2 limsidorna från varandra.
Har du däremot INTE sprayat montagevätska på limsidan eller inte har sprayat tillräckligt, så är det tyvärr inget att göra. FOLIEN ÄR DÄRMED FÖRSTÖRD.
FAQ

Hur tar jag bort folien?

Folien skrapas loss och dras försiktigt av så att så mycket lim som möjligt följer med.
Man skall vara försiktig med att använda värmepistol eller liknande. Detta p.g.a. att värmen koncentreras på ett ställe, det ger stora temperaturskillnader som faktiskt gör att fönstret kan spricka.

När folien är borta är det troligen limrester kvar på fönstret, det kan enkelt tas bort med såpvatten eller vanlig rengöringssprit och eventuellt en glas-skrapa.
glasskrapa
>> Köp den här <<